Kedves Magyar Szakos Hallgatók!

 

2006. szept. 1-vel megnyílt ez a „weboldal”, ahova a kurzusfelvétellel, a meghirdetett kurzusokkal és a tantervekkel kapcsolatos információkat helyeztünk el.

 

A hallgatói visszajelzések alapján úgy gondoltam, hogy igény van ilyen tájékoztatásra. Ezért 2006-ban megnyitottunk egy színteret a Coospace-ben, ahol a megfelelő fórumokban minden hallgató meg tudta fogalmazni a kérdéseit, észrevételeit. A színtér annak ellenére sikeresen működik, hogy csak jelentkezés után lehetnek a hallgatók tagjai, vagyis az elérés nem automatikus. Közel 200 fórumhozzászólás született eddig.


2007-ben úgy döntöttünk, hogy egy könnyebben elérhető információ csatornát is bevetünk, ezért egy korábbi projektben kifejlesztett portál-oldalt kezdtünk üzemeltetni. A http://lingua.btk.pte.hu/portal címen elérhető elektronikus faliújságon igyekszünk közzétenni minden fontos információt. Elkezdtük feltölteni a kurzusok tematikái, bibliográfiáit, illetve a kurzusfelvételi tájékoztató anyagokat.

Lassan ez a kis kezdetleges oldal, a segedanyag.asp elveszti a létjogosultságát. De azért az idén még egyszer feltöltöttem ide mindazon anyagokat, amelyek a Portálon is elérhetőek.

 

A Coospace-n belül (http://coospace.tr.pte.hu) a Tantervi tanácsadás a következő színteret jelenti: (

Tantervek) MNYT: Tantervi tanácsadás, Nyelvtudományi Tanszék

 

A Coospace-be az ETR-s EHA-kóddal és jelszóval kell bejelentkezni. Akinek a fent említett színtér nem jelenik meg, az keressen rá a következő képen látható módon:

 

Az eredmény a következő lesz:

 

 

Az így megtalált színtérre ráklikkelve lehet a színtérre jelentkezni. A jelentkezés jóváhagyása után olvashatóak lesznek az illető számára a színtér dokumentumai, a fórumok stb.

 

A kurzusokat a kurzusfelvétel megkezdéséig itt kell megkeresni: http://tanrendsql.btk.pte.hu

A kurzusfelvétel (ahogy tavaly is) az ETR-ben zajlik: http://www.tr.pte.hu

 

Mindenkinek sok sikert az új kurzusfelvételhez!

 

Viszket Anita egyetemi adjunktus

PTE BTK Nyelvtudományi Tanszék

 

2007. augusztus 26.