Üdvözöljük a PTE BTK Nyelvészeti Szakkönyvtárának weboldalán! 
 A PTE BTK Nyelvészeti Szakkönyvtárát a Nyelvtudományi Tanszék támogatásával a LingBib hallgatói munkacsoport üzemelteti. Felelős oktató: Viszket Anita egyetemi adjunktus. A 2008-2009-2 szemeszterben a felelős oktató szabadsága alatt két kinevezett hallgató intézi a könyvtár ügyeit: Kovács Attila, Pálfi Melinda
 
 A Szakkönyvtár megtalálható a PTE BTK Ifjúság út 6. telephelyén, a D-épületben, a 229-es szobában.
 
 Email: bibling kukac mail.btk.pte.hu. Telefon: 72/503600/4638. Fax: 72/503600/4335 (tanszéki titkárság)
 
 2005 óta a teljes könyvállományunk (kb. tizenötezer kötet) kereshető az interneten: látható, milyen könyveink és folyóirataink vannak, továbbá az is, hogy ezek közül éppen mi van kikölcsönözve, vagy mit lehet olvasóteremben olvasni.
A böngészéshez válassza az ONLINE kereső és vendégkönyv-linket!
 
 Az aktuális nyitva tartásunk mindig megtalálható az erről az oldalról elérhető Faliújságon (lefelé kell hozzá görgetni az oldalt) vagy a Szakkönyvtár ajtajára kifüggesztve. FIGYELEM! A könyvtár minden szemeszter 3. oktatási hetének elején kezdi a nyitvatartását, és egészen az utóvizsga-időszak utolsó napjáig tart nyitva. A késői kezdés oka az, hogy a szakkönyvtárt üzemeltető hallgatók a véglegesített órarendjük után tudják egymást közt az ügyeletet beosztani. Az oktatási szünetekben a könyvtár zárva tart. A vizsgaidőszaki nyitvatartás általában a fele-kétharmada a szorgalmi időszakiénak.
 
 A PTE hallgatói és oktatói számára online ügyfélszolgálatot biztosítunk a Coospace-ben a "Lingbib-közönségszolgálat" elnevezésű színtéren. A szakkönyvtárba való beiratkozáskor az ügyeletes hozzárendeli a beiratkozókat ehhez a színtérhez, de a hozzárendelés beiratkozástól függetlenül is kérhető az EHA-kód megadásával bármely kommunikációs csatornán keresztül.
 
 A Szakkönyvtárban folyó munkáról és a munkánk támogatóiról olvashat a következő weboldalon: http://mail.btk.pte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/lingbib_klub