Gyakornoki munkaA Nyelvészeti Szakkönyvtárban folyamatosan lehetőséget biztosítunk gyakornoki munkára.

Minden félév kezdetén, a szorgalmi időszak 2. szerdájáig lehet jelentkezni. A jelentkezőket egy adott időpontra összehívjuk, és a csoportos interjú után kiválasztjuk az adott szemeszter 1-3 gyakornokát, akikkel munkaszerződést kötünk egy szemeszterre. A meghallgatáson való részvétel feltételei: (1) személyi igazolvány, (2) órarend, (3) ETR-be belépés a helyszínen (ezzel a PTE-s jogviszony igazolása), (4) előzetes emailes jelentkezés a legfontosabb személyes adatok megadásával nytkonyvtar@gmail.com email címen. További információk: ITT találhatók.

Nyitva tartás


 A Nyelvészeti Szakkönyvtár oktatási és vizsgaidőszakban van nyitva.

A Szakkönyvtár az oktatási szünetekben zárva tart. A szemeszter kezdetén mindig a második hét csütörtökén kezdődik a nyitva tartás. A Szakkönyvtár a vizsgaidőszakban is nyitva van, de a szorgalmi időszakhoz képest megváltozott nyitva tartással. Az aktuális nyitva tartás INNEN tölthető le.

HírekA Nyelvészeti Szakkönyvtár időnként rendezvényeket szervez, amnesztia-napot tart (amikor a könyvek visszahozásánál elengedi a késedelmi díjat), új könyvbeszerzésekről tájékoztat stb.

Az aktuális híreket mindig közzétesszük a Szakkönyvtár ajtaja melletti faliújságon, valamint letölthetők INNEN .

ElérhetőségekA PTE BTK Nyelvészeti Szakkönyvtárát a Nyelvtudományi Tanszék támogatásával könyvtáros demonstrátor üzemelteti. Demonstrátori posztra a könyvtárban gyakornokoskodó magyar vagy nyelvészet szakos hallgatók pályázhatnak, két félévnyi munka és két sikeres vizsga után. A demonstrátor munkáját a tanszék által kijelölt felelős oktató támogatja.

A Szakkönyvtár levelezését a demonstrátor és a felelős oktató bonyolítják. Az aktuálisan megbízott felelős oktató és demonstrátor elérhetősége letölthető INNEN .

A Szakkönyvtár elérhetőségei:

  • E-mail: nytkonyvtar@gmail.com
  • Telefon: 72/503-600 24638-as mellék (nyitva tartási időben)
  • Fax: 72/503-600 24335-ös mellék (tanszéki titkárság)
  • Cím: 7624 Pécs, Ifjúság útja 6., D épület 229-es szoba
  • Online ügyfélszolgálat: A PTE hallgatói és oktatói számára online ügyfélszolgálatot biztosítunk a CooSpace-ben a Nyelvészeti Szakkönyvtár, ügyfélszolgálat elnevezésű színtéren. A színtérhez korlátozás nélkül bárki csatlakozhat. (A Coospace-oldalra a pécsi ETR-es EHA-kóddal és jelszóval lehet bejelentkezni.)